Lato w Patataj

Sałata z awokado, serem typu feta, prażonymi płatkami migdałowymi, polana miodowym winegretem

19 zł

Pierogi z owocami sezonowymi i słodką śmietanką

23 zł

Sandacz z pieca z warzywami

43 zł

Deser lodowy z bezami, owocami sezonowymi, polany musem malinowym

13 zł



Wino białe Dominio Espinal Blanco

(młode, rześkie wino z południowo-wschodniej Hiszpanii, o aromacie mirabelek i gruszek, przyjazne i bezpretensjonalne)

Wino czerwone Dominio Espinal Seleccion Tinto

(hiszpańskie wino o intensywnym aromacie dojrzałych wiśni, malin i czerwonych śliwek, wytrawne i jedwabiste, ze średnio zaznaczoną taniną)

Butelka białe/czerwone 43 zł

Kieliszek białe/czerwone 9 zł

Menu stałe


Przystawki

Tatar po polsku

21 zł

Boczniaki czosnkowe na sałacie, z suszonymi pomidorami i parmezanem

17 zł

Plastry buraczka z orzechami i kozim serem na roszponce, polane sosem vinaigrette

18 zł

Zupy

Rosół domowy z makaronem

9 zł

Krem z cukinii z serem pleśniowym

14 zł

Sałaty

Plastry grillowanego kurczaka, z sosem majonezowo-paprykowym

19 zł

Wstęgi polędwicy wołowej smażone na oliwie truflowej, z sosem pieprzowym

23 zł

Pierogi

Pierogi z cielęciną i masłem szałwiowym: z wody lub podsmażane na patelni

25 zł

Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem: gotowane lub podsmażane na patelni

21 zł

Pierogi ze szpinakiem: gotowane, kraszone kwaśną śmietaną

23 zł

Pierogi ze szpinakiem: gotowane, z sosem z maślaków

26 zł

Pierogi z kaszą jaglaną i serem: gotowane, ze słodką śmietanką

19 zł

Makarony

Makaron spaghetti z sosem bolognese

19 zł

Dania główne

Plastry polędwiczki wieprzowej na sosie z zielonego pieprzu, podawane z ziemniaczanym puree

34 zł

Polędwica wołowa z sosem kaparowym, podawana z kopytkami

49 zł

Polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek, z kopytkami

38 zł

Pstrąg czosnkowy z Pustelni smażony na patelni, podawany z warzywami grillowanymi

33 zł

Befsztyk z polędwicy z masłem czosnkowym i frytkami

58 zł

Kotlet schabowy, podawany z frytkami

26 zł

Dodatki

Sałata zielona z sosem vinaigrette

6 zł

Pomidory po włosku, z oliwkami, czosnkiem i oliwą

8 zł

Ogórki ze śmietaną

7 zł

Dodatkowy kosz pieczywa

5 zł

Danie dla dzieci

Filet z kurczaka panierowany, podawane z frytkami i ketchupem

15 zł

Desery

Tarta z serkiem mascarpone i owocami sezonowymi

14 zł

Mus chałwowy z sosem malinowym

15 zł

Bezy z bitą śmietaną i owocami

9 zł

Nugat lodowy z orzechami laskowymi, polany musem malinowym

17 zł

Dania rekomendowane przez
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2016 oraz 2017 oraz 2018

*Marchewkowy krem z odrobiną mleczka kokosowego

12 zł

*Zupa z młodego szczawiu, z jajkiem w koszulce

12 zł

(zupy serwowane w sezonie wiosennym: kwiecień-maj)


Pierogi z cielęciną, z masłem szałwiowym: gotowane lub podsmażane na patelni

25 zł

Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem: gotowane lub podsmażane na patelni

20 zł

Pierogi ze szpinakiem: gotowane, z sosem z maślaków

25 zł

Pierogi z kaszą jaglaną i serem: gotowane, ze słodką śmietanką

17 zł

Polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek z kopytkami

38 zł

*Pierś z kaczki na musie z czerwonych porzeczek, podawana z kaszą jaglaną

43 zł

Mus chałwowy z sosem malinowym

15 zł

Nugat lodowy polany musem malinowym

16 zł



*dania serwowane w sezonie wiosennym od początku kwietnia do końca maja

lokalizacja

Bochotnica Kolonia 15 (k. Nałęczowa)
24-150 Nałęczów (mapa)

godziny otwarcia

Wtorek-Niedziela 12-21 (lub do ostatniego Goscia)
Poniedziałek nieczynne

znajdziesz nas