Wiosna w Patataj

Tatar z łososia

24 zł

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą

15 zł

Befsztyk z polędwicy na szparagach, podawany z sosem béarnaise

63 zł

Łosoś pieczony, serwowany z cytrynowym sosem oraz sałatką z kopru włoskiego, rukoli, z ziarnami granatu

47 zł

Sernik z musem z mango

16 zł



Wino białe Dominio Espinal Blanco

(młode, rześkie wino z południowo-wschodniej Hiszpanii, o aromacie mirabelek i gruszek, przyjazne i bezpretensjonalne)

Wino czerwone Dominio Espinal Seleccion Tinto

(hiszpańskie wino o intensywnym aromacie dojrzałych wiśni, malin i czerwonych śliwek, wytrawne i jedwabiste, ze średnio zaznaczoną taniną)

Butelka białe/czerwone 43 zł

Kieliszek białe/czerwone 9 zł

Menu stałe


Przystawki

Tatar po polsku

21 zł

Boczniaki czosnkowe na sałacie, z suszonymi pomidorami i parmezanem

19 zł

Plastry buraczka z orzechami i kozim serem na roszponce, polane sosem vinaigrette

18 zł

Zupy

Rosół domowy z makaronem

9 zł

Krem z cukinii z odrobiną sera pleśniowego

15 zł

Sałaty

Plastry grillowanego kurczaka, z sosem majonezowo-paprykowym

21 zł

Wstęgi polędwicy wołowej smażone na oliwie truflowej, z sosem pieprzowym

23 zł

Pierogi

Pierogi z cielęciną i masłem szałwiowym: z wody lub podsmażane na patelni

25 zł

Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem: gotowane lub podsmażane na patelni

21 zł

Pierogi ze szpinakiem: z wody, kraszone kwaśną śmietaną

24 zł

Pierogi ze szpinakiem: z wody, z sosem z maślaków

26 zł

Pierogi z kaszą jaglaną i serem: gotowane, ze słodką śmietanką

19 zł

Pierogi z polędwiczki z kurkami, posypane marchewką,polane masłem

23 zł

Dania główne

Plastry polędwiczki wieprzowej na sosie z zielonego pieprzu, podawane z ziemniaczanym puree

36 zł

Polędwica wołowa z sosem kaparowym, podawana z kopytkami

49 zł

Polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek, z kopytkami

38 zł

Pstrąg czosnkowy z Pustelni smażony na patelni, podawany z warzywami grillowanymi

35 zł

Befsztyk z polędwicy z masłem czosnkowym i frytkami

55 zł

Kotlet schabowy, podawany z frytkami

28 zł

Dodatki

Sałata zielona z sosem winegret

6 zł

Duet surówek

7 zł

Dodatkowy kosz pieczywa

5 zł

Danie dla dzieci

Filet z kurczaka panierowany, podawane z frytkami i ketchupem

15 zł

Makaron spaghetti z sosem bolognese

19 zł

Desery

Mus chałwowy z sosem malinowym

15 zł

Bezy z bitą śmietaną i owocami

9 zł

Nugat lodowy z orzechami laskowymi, polany musem malinowym

17 zł

Deser lodowy z bezą i owocami sezonowymi

13 zł

Wybrane dania rekomendowane przez
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2016, 2017, 2018 oraz 2019

Pierogi z cielęciną, z masłem szałwiowym: gotowane lub podsmażane na patelni

Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem: gotowane lub podsmażane na patelni

Pierogi ze szpinakiem: gotowane, z sosem z maślaków

Pierogi z kaszą jaglaną i serem: gotowane, ze słodką śmietanką

Polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek z kopytkami

Mus chałwowy z sosem malinowym

Nugat lodowy polany musem malinowym

lokalizacja

Bochotnica Kolonia 15 (k. Nałęczowa)
24-150 Nałęczów (mapa)

godziny otwarcia

Wtorek-Niedziela 12-21 (lub do ostatniego Goscia)
Poniedziałek nieczynne

znajdziesz nas